Hoe lang op voorhand doopsuiker maken?

Er bestaan verschillende volkswijsheden maar als je zwanger bent, is er 1 belangrijke wijsheid die je steeds in je achterhoofd moet houden:

De laatste maand kan de laatste dag zijn. 

Ondanks dat ik vanaf mijn 30 weken zwangerschap weeënremmers heb moeten nemen, heb ook ik mij eraan laten vangen... Ik had een geplande keizersnede dus dacht: nog tijd genoeg om de enveloppen van de geboortekaartjes te schrijven. Dat was buiten onze dochter gerekend die het na 38 weken wel allemaal had gezien in mama's buik en  5 dagen voor de geplande keizersnede de wereld wou verkennen. Gevolg: niet alle enveloppen waren geschreven waardoor er sommigen per ongeluk geen kaartje hadden gekregen... Niet onoverkomelijk natuurlijk, maar toch liefst te vermijden.

 

Daarom dat ik aan al mijn klanten dezelfde raad meegeef: zorg dat alles een maand op voorhand klaarstaat! Dat zorgt ervoor dat je je daar al geen zorgen meer over kan maken en dat je rustiger naar de bevalling toe kan leven. Maak je geen zorgen: zolang je doopsuiker op een koele (onder de 20°, niet in de koelkast) en droge plaats bewaart, dan zijn deze toch 10-12 maand houdbaar.

 

'Klaarstaan' wil natuurlijk zeggen: gevuld en gelabeld. Je moet natuurlijk eerst weten wat je als doopsuiker wilt voordat je het kan vullen en labelen. Begin daarvoor toch rond 5 à 6 maanden zwangerschap rond te kijken naar geboortekaartjes en doopsuikerverpakkingen (of Contacteer mij om dat voor jou te doen) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.