Ik wil het geslacht van mijn baby niet weten! Hoe zorgen we toch voor gepast doopsuiker?

Fairy Tale Designs | Doopsuiker zonder geslacht te weten

Wel, er zijn verschillende dingen die je kan doen als je het geslacht van je baby niet kent. Veel mensen denken de dag van vandaag dat dat een rompslomp is maar, en ik spreek uit eigen ervaring: dat hoeft geen rompslomp te zijn.

Het eerste wat je moet doen als je het geslacht van je kindje niet weet is voor jezelf uitmaken of je een uniseks geboortekaartje wil of toch voor elk geslacht eentje wil kiezen

Ik som even de voor en nadelen van beiden op:

Uniseks geboortekaartje

 • Voordelen:
  • De rest van het ontwerp verloopt vrij eenvoudig: het gaat over 1 kaartje en daar hoort ook 1 doopsuikerset bij.
  • Je kan deze doopsuikerset al vooraf vullen.
 • Nadelen:
  • Misschien wil je wel echt een bepaalde richting uitgaan aan de hand van het geslacht van je kindje? Strikjes en bloemetjes voor een meisje en een stoere auto voor een jongen? (om even in cliché's te praten). Met een uniseks geboortekaartje zit je daar al wat vast.
  • Je kan je doopsuiker dan misschien wel al vullen maar je kan het, in principe*, niet op tijd hebben klaarstaan want je kan niet labelen tot wanneer de baby is geboren.

Voor elk geslacht een geboortekaartje

 • Voordelen:
  • Je kan alle kanten uit als het gaat over het geboortekaartje. Stoer voor een jongen en elegant voor een meisje: dat kan zonder probleem.
 • Nadelen:
  • 2 kaartjes, zijn dat dan ook 2 soorten doopsuikerverpakkingen? Indien ja, moeilijk om alles voldoende op tijd te hebben klaarstaan aangezien je er, in principe*, pas mee in gang kan schieten eens de baby er is.

*Laat mij straks wat meer over dat 'in principe' vertellen. 

Met een uniseks geboortekaartje lijken de grootste problemen wel van de baan, maar wat als je nu echt wel voor elk geslacht iets apart wil?

Wel, dan gaan wij (Fairy Tale Designs) voor 2 ontwerpen. 1 voor een jongen en 1 voor een meisje (zonder meerkost uiteraard). Alles wordt voor beide geslachten ontworpen en wordt zoveel als mogelijk klaargezet. Wanneer je het geslacht weet zal natuurlijk alles al vooraf gedrukt zijn, indien we het geslacht niet weten wordt alles van drukken van labels e.d. pas op het moment van de geboorte in gang gezet en moet je er bijgevolg wel eventjes op wachten. 

Er is echter een tussenoplossing mogelijk! (herinner je van hierboven: 'in principe')

Vraag aan je gynaecoloog om het geslacht van je kindje op een briefje te schrijven en in een dichtgekleefde envelop te steken. Deze bezorg je dan aan mij.

Ik doe voor jullie alsof er niets aan de hand is en ontwerp beide geslachten. Achter de schermen zorg ik dat alles voor het ene geslacht al klaar ligt. Desnoods vul en kleef ik alles al zodat ik het gewoon in het ziekenhuis (of bij jullie thuis) kom bezorgen eens de baby er is en jullie zich daarover helemaal geen zorgen meer hoeven te maken.

Conclusie

 1. Kies voor jezelf of je voor een uniseks ontwerp wil gaan of toch voor beide geslachten
 2. Om alles toch op tijd klaar te hebben staan, bezorg mij het geslacht van het kindje in een gesloten envelop zodat ik achter de schermen al het nodige kan klaarzetten

Nog meer vragen hierover? Contacteer mij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.